Nova zima, stare brige. Kako se ugrijati?

kotlovnica2Sustavi grijanja su neizostavni dio instalacija u kućanstvima. Ako želite smanjiti troškove za grijanje koji čine i do čak tri četvrtine režijskih troškova, potreban Vam je odgovarajući sustav grijanja.

Centar Instalacija pruža usluge izbora odgovarajućeg sustava, projektiranja ekonomičnog i efikasnog sustava te dizajna i izvedbe kompletnog sustava centralnog, solarnog i podnog grijanja.

Naše usluge:

  • Uvođenje centralnog grijanja
  • Postavljanje radijatora
  • Postavljanje nove kotlovnice
  • Renoviranje stare kotlovnice
  • Podno grijanje
  • Postavljanje otvorenih kamina
  • Ugradnja plinskog, kondenzacijskog i električnog bojlera

Centralno grijanje/toplana odnosi se na grijanje stanova većih stambenih zgrada koje imaju vlastitu kotlovnicu ili su priključeni na toplovodnu (vrelovodnu) mrežu gradske toplane. Grijaća tijela su najčešće radijatori, a najčešće se i potrošna topla voda zagrijava na isti način. Prednost ovakvog grijanja je mogućnost manje potrošnje energije po jedinici površine prostora jer je odnos površine ukupnog vanjskog zida i ukupne zapremine svih stanova manji nego kod individualnih obiteljskih kuća. Velika mana ovakvog grijanja, prije svega u starijim zgradama, je nemogućnost individualne regulacije, kontrole i obračuna troškova zbog tehničkog problema razvoda topline u stanove, i još uvijek nedovoljne osviještenosti svih korisnika o mogućnostima uštede.

Nije bitno što su vaše želje, bitno je da vi to želite, a na nama je da to ispunimo.

Centralno grijanje sa vlastitom kotlovnicom i/ili otvorenim kaminom odnosi se na kućanstva koja posjeduju kotlovnicu samo za svoje potrebe. Prednost ovakvog grijanja je mogućnost vlastite regulacije grijanja, paljenja i gašenja po potrebi, te odabir energenta za grijanje bilo da se radi o plinu, drvu, lož-ulju ili nekih drugih  obnovljivih izvora. Mana ovakvog grijanja, prije svega u starijim kućanstvima, je dotrajalost samih peći i  loša izolacija cijevi te samim time dolazi do nepotrebnih gubitaka topline i povećane potrošnje energenta kojim se koristi.

Podno grijanje

podnoPodno grijanje je sustav grijanja koji je zdrav, efikasan i ekonomičan, primjenjiv na različite vrste prostora. Za razliku od drugih sustava grijanja podno grijanje daje osjećaj udobnosti i komfora zbog optimalne podjele temperature u prostoru. Još jedna bitna prednost je sama izolacija koja se dobiva sa samim podnim grijanjem te manja potreba za pojačavanjem samih radijatora. Također takav sustav daje prostoru na estetici obzirom da nije vidljiv.